INFO YATIRIM - USDTRY TEKNİK ANALİZ - 26.08.2019

teknik-analiz 26 Ağu 2019

Ticaret savaşlarında yarışın kızışması ve karşılıklı restleşmeler tüm piyasaları direkt yada dolaylı yollardan etkiliyor.

Bunlar arasında gelişmekte olan ülke para birimleri de yer alıyor ve küresel büyümenin yavaşlamasına tehlikesine karşılık negatif fiyatlanıyor. TL’de bu ‘negatif’ fiyatlama arasındaki yerini alıyor.

Geçtiğimiz birkaç hafta önce TL, dolar karşısında pozitif bir seyir yaşamış ve USDTRY paritesinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmişti. Fakat ticaret savaşları alevinin artması TL’yi etkiledi ve USDTRY paritesini yeni haftaya yukarı yönlü sert hareketlenmeler ile başladı ve büyük fiyatlamalar yaşadı. Genel olarak küresel piyasalar da ticaret savaşları başrolü almış durumda.

Ticaret savaşları gölgesinde ise piyasalar bugün yurtiçinden ve Amerika kanadından gelecek olan ekonomik verileri takip edecek.

Tüm bunlar ışığında USDTRY paritesini teknik olarak incelediğimizde yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.8511 – 5.9265 – 6.0075 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 5.7556 – 5.7050 – 5.6478 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.