ABD’de Kara Cuma Online Satışları, Yüksek Enflasyona Rağmen 9 Milyar Dolarlık Rekor Seviyeye Ulaştı

Yazılar 28 Kas 2022

26 Kasım Cumartesi günü yayınlanan bir rapora göre ABD'li tüketiciler, yüksek enflasyonun yarattığı baskıyı atlatıp akıllı telefonlardan oyuncaklara kadar her şeyde büyük indirimlerin de teşvikiyle bu Kara Cuma'da online olarak 9,12 milyar dolarlık rekor bir harcama yaptı.

Adobe'nin verileri ve içgörüleri, Adobe Analytics'in belirttiğine göre, tüketicilerin Ekim ayı başlarında başlayan anlaşmalara rağmen geleneksel olarak büyük alışveriş günlerine kadar indirim için beklemesi sonucunda Kara Cuma'da online harcamalar %2,3 arttı.

Web sitelerindeki işlemleri analiz ederek e-ticareti ölçen Adobe Analytics, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük 100 internet perakendecisinin %85'indeki satın alma işlemlerini kapsayan verilere erişebiliyor.

Adobe, Kara Cuma’da satışların mütevazı bir şekilde %1 artacağını tahmin etmişti.

Adobe, “Siber Pazartesi” olarak bilinen büyük indirim gününde yine sezonun en büyük online alışverişinin gerçekleşmesinin ve 11,2 milyar dolar harcama yapılmasını bekliyor.

Pandeminin son iki yılda mağaza içi alışverişi azaltmasının ardından tüketicilerin mağazalara akın etmesi bekleniyordu, ancak Kara Cuma sabahı, ülkenin bazı bölgelerinde ara sıra yağmur yağması nedeniyle mağazaların normalden daha az yoğun olduğu görüldü.

Adobe'nin telefon alışverişlerinin tüm Kara Cuma dijital satışlarının %48'ini kapsadığını gösteren veriler de açık bir şekilde gösteriyor ki Amerikalılar bu Kara Cuma indirillerinde çok yoğun bir şekilde alışverişlerini akıllı telefonlara yöneldi.