INFO YATIRIM - USD / TL TEKNİK ANALİZ - 27.08.2019

teknik-analiz 27 Ağu 2019

Küresel piyasalarda gerginlikler ve belirsizlikler artıyor. Ticaret savaşlarının derinleşmesi küresel büyümeye yönelik endişeleri oldukça artırıyor ve bu endişeler küresel riskleri maksimum seviyelere çıkarıyor.

Bununla birlikte gelişmekte olan ülkelerin para birimleri bu konu sebebiyle oldukça baskı yaşıyor ve bu baskı fiyatlamalara negatif yansıyor. Bu etki ile USDTRY paritesi yeni hafta başlangıcında Asya seansında oldukça sert yükselmiş ve yeni haftada da yükselişlerine devam etmişti.

Dün Amerika’dan gelen dayanıklı mal siparişleri takip edildi. Gelen veriye göre Temmuz ayında Amerika’da söz konusu veri önceki aya kıyasla %2.1 oranında arttı. Piyasalardaki beklentiler ise %1.2 oranında artması yönündeydi.

Hafta içerisinde Perşembe günü Amerika’dan gelecek olan büyüme verisi ekonomik takvimde dikkat çekiyor. Gelecek veri Fed tarafından da takip edilecek ve piyasalar tarafından yorumlanacak.

Tüm bunlar ışığında USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.8504 – 5.9233 – 5.9798 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 5.7921 – 5.7098 – 5.6422 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.