INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 27.09.2019

teknik-analiz 27 Eyl 2019

Petrol fiyatları ticaret savaşlarında yaşanan yumuşama işaretleri ile birlikte son günlerde yaşadığı kayıplarının kısmını  geri verdi.

Ticaret savaşlarının alevlenmesi küresel büyüme endişelerini artırırken bu endişeler petrol talebine negatif yansıyor. Bu da fiyatları baskılıyor. Fakat son günlerde yaşanan gelişmeler ticaret savaşlarında iyimserliği artırdı ve bu iyimserlik fiyatlardaki baskıyı bir miktar azalttı.

Bununla birlikte Suudi Arabistan kanadından gelen haber akışları takip ediliyor. Petrol üretimindeki kayıpların kısa sürede eski seviyesine gelebileceğine yönelik işaretler fiyatları geçtiğimiz günlerde gevşetmişti.

Ek olarak haftaiçerisinde Amerika’dan gelen ham petrol stokları takip edildi. Gelen veride stoklarda beklentilerin oldukça üzerinde artış yaşandığı görüldü.

Tüm bunlar ışığında brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 63.11 – 64.95 – 67.41 seviyeleri direnç noktaları olarak; 61.43 – 59.57 – 57.59 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.