INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 24.07.2020

teknik-analiz 24 Tem 2020

Geçtiğimiz günlerde yukarı yönlü hareketlenmeler ile son 4 ayın en iyi seviyeleri yakınlarında fiyatlanan petrol, hafta içerisinde Amerika’dan gelen ham petrol stokları sonrasında yukarı yönlü hareketlenmelerine son verdi.

ABD’nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya nazaran 4.9 milyon varil yükseldi. Piyasalardaki beklentiler stokların 2.1 milyon varil azalacağı yönündeydi. Diğer yandan Amerika ile Çin arasında son günlerde gerginliklerin derinleşmesi fiyatlar üzerinde baskı uygulayan bir başka unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Ek olarak hafta başında Avrupa Birliği liderlerinin teşvik paketi konusunda anlaşmaya varması fiyatların dengelenmesine neden olmuştu. Piyasalar OPEC kanadından gelebilecek haber akışlarını da yakından izliyor. OPEC+ koalisyonunun gelecek aydan itibaren üretim kısıntılarını azaltacak olması fiyatlar üzerindeki bir başka baskı unsuru olarak karşımıza çıkıyor.

Haftanın son işlem gününde Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 44.05 – 44.85 – 45.79 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 43.13 – 42.38 – 41.79 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.