INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 23.07.2020

teknik-analiz 23 Tem 2020

Piyasalar dün Amerika’dan gelen Ham Petrol Stokları verisini takip etti. Gelen veriye göre ABD’de ham petrol stokları azalması beklenirken 4.892 milyon varil artış gerçekleştirdi.

Piyasalardaki beklentiler stokların yaklaşık olarak 2.088 milyon varil azalış gerçekleştirebileceği yönündeydi. Veri ile birlikte petrol fiyatları üzerinde volatilite arttı. ABD’de ham petrol stoklarındaki beklenmedik artış işaretleri son günlerde yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren petrol fiyatlarında baskı oluşturdu. Yaklaşık olarak son dört ayın en yüksek seviyelerinde fiyatlanan petrol böylelikle veriler ile bir miktar geriledi. Diğer yandan AB Liderlerininyeni teşvik paketinde uzlaşması fiyatlar üzerinde yukarı yönlü etki yaratmıştı. Bununla birlikte ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’de koronavirüs pandemisinin iyileşmeye geçmeden önce daha da kötüleşebileceği uyarıları endişeleri bir miktar artırdı.

Tüm bu yaşananlara rağmen petrol fiyatları son dört ayın en iyi seviyeleri yakınlarında fiyatlamalarına devam ediyor. Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 44.85 – 45.79 – 47.22 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise 44.05 – 43.59 – 42.38 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.