INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 23.06.2020

teknik-analiz 23 Haz 2020

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs vakalarında küresel bazda artış meydana gelmesi ikinci dalga endişelerini oluşturmuş ve bu endişeler küresel petrol taleplerini zedeleyebileceği korkularını oluşturmuştu.

Bu korkular ise fiyatlar üzerinde bir miktar baskı oluşturmuştu. Fakat Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bir Selman Perşembe günü OPEC+ toplantısında, koalisyonun petrol piyasasını yeniden dengeye getirme yolunda olduğunu ve toparlanmaya ilişkin umut verici işaretlerin bulunduğunu belirtmesi piyasada olumlu karşılandı.

Diğer yandan Brent petrolde backwardation durumu söz konusu. Sonraki vadeli kontratın öncekinden daha ucuz olma olayını belirten bu durum arzın sıkıştığına yönelik sinyaller verebiliyor. Piyasalar küresel çapta yaşanan gelişmeleri ve gelebilecek haber akışları yakından izliyor. Tüm bunlar ışığında Brent petrol 43 dolar düzeylerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor.

Haftanın ikinci işlem gününde Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 43.29 – 44.89 – 46.53 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 42.28 – 40.95 – 39.88 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.