INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 23.04.2020

teknik-analiz 23 Nis 2020

Son zamanlarda petrol piyasasında yaşanan gelişmeler fiyatlar üzerinde büyük baskılar oluşturmuş ve tarihi anlar yaşanmış ve tarihi seviyeler görülmüştü.

Küresel piyasalarda devam eden arz fazlalığının üzerine küresel taleplerde meydana gelen düşüşler petrol fiyatlarında tarihi çöküşlerin yaşanmasına neden oldu. Diğer yandan piyasalar OPEC Başkanı Muhammed Arkab’ın açıklamalarını takip etti. Arkab; 2020 yılının ikinci yarısında petrol piyasasında toparlanma başlayacağını, OPEC’in istişarelere ve toplantılara devam edeceğini; fiyat düşüşünün koronavirüs kaynaklı olduğunu ve durumun geçici olduğunu ve tehlike arz etmediğini belirtti.

Tarihi çöküş ardından dün petrol fiyatlarında bir miktar toparlanma yaşandı. Piyasalar küresel bazda yaşanan gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor ve yaşanan gelişmeler volatiliteyi oldukça artırabilir.

Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 21.72 – 24.84 – 28.52 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise 19.77 – 17.96 – 15.79 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.