INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 21.07.2020

teknik-analiz 21 Tem 2020

Geçtiğimiz günlerde Amerika’da açıklanan Tüketici Güveni piyasaları tam olarak tatmin etmemişti. Veri ile birlikte ABD ekonomisinin toparlanma hızını ilişkin kuşkular artmıştı.

Bu kuşkular ise küresel petrol taleplerinde dengenin bozulabileceği endişelerini oluşturmuştu. Diğer yandan koronavirüs pandemisinin küresel bazda istenilen kontrol altına alınamaması enerji talebinde düşüşlerin yaşanabieceği endişelerini zaman zaman gün yüzüne çıkartıyor.

Bunlar da fiyatlar üzerinde baskı oluşturuyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta OPEC+ ve koalisyon toplanmış ve toplantı sonrasında koalisyonun gelecek aydan itibaren üretim kısıntılarını gevşeteceği kararı çıkmıştı. Bu karar piyasalar tarafından bekleniyordu ve bu sebeple sert fiyat hareketlenmeleri yaşanmadı. Piyasalar yarın Amerika kanadından gelecek olan ham petrol stokları verisini takip edecek.

Tüm bunlar ışığında Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 43.82 – 44.75 – 45.79 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 42.50 – 41.20 – 40.05 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.