INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 16.07.2020

teknik-analiz 16 Tem 2020

OPEC ve koalisyon ülkelerinin enerji ve petrol bakanları dün video konferans yolu ile 20. Ortak Bakanlar İzleme Komitesi Toplantısını gerçekleştirdiler.

Toplantı ardından Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), ham petrol üretim kesintisi miktarını günlük 2 milyon varil azaltma kararı aldı. OPEC Lideri Suudi Arabistan’ın Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman; koalisyonun günlük ham petrol üretimini 1 Mayıs-31 Temmuz döneminde 9.7 milyon varil azaltma anlaşmasının devam ettiğini belirtti. Bu sebeple söz konusu azaltma miktarı 1 Ağustos itibari ile başlayacak. Rusya Enerji Bakanı Novak; OPEC+ ülkelerinin artan petrol üretiminin küresel petrol piyasasını etkilemeyeceğini, söz konusu ek üretimin koalisyon ülkelerinin iç piyasasında kullanılacağı belirtti. Bir sonraki OPEC toplantısı önümüzdeki ayın 18’inde gerçekleşecek.

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 42.80 seviyelerinde başlangıç yapan Brent petrolü hafta içerisinde bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi.

Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 44.11 – 45.07 – 45.79 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 42.50 – 41.20 – 40.05 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.