INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 16.06.2020

teknik-analiz 16 Haz 2020

Petrol piyasası yeni haftanın içerisine girdiğimizde hareketlilik kazandı.

Gelen haber akışlarına göre Suudi Arabistan; OPEC+ ve koalisyonun üretim kısıntılarını Temmuz ayının sonuna kadar uzatma kararı alması ardından Asya’da bulunan yedi rafineriye gelecek ay tedarik edeceği ham petrol miktarını azalttı.

Böylelikle Suudi Arabistan Asyalı alıcılara yönelik arzını %40’a kadar kıstı. Diğer yandan küresel bazda koronavirüs pandemisinde ikinci dalga endişeleri zaman zaman yükselmeye başlıyor. Bu konu fiyatlar üzerinde baskılama oluştursa da Suudi Arabistan’dan gelen haber akışları yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. Diğer yandan küresel bazda yaşanan petrol taleplerinde ki toparlanma yakından takip ediliyor. Karantina önlemlerinin gevşetilmesi küresel petrol taleplerini artırsa da taleplerdeki toparlanmanın her yerde aynı hızda olmaması bekleniyor. Bu sebeple küresel bazda yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor.

Tüm bunlar ışığında Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 39.88 – 40.73 – 41.95 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise 38.62 – 37.05 – 34.52 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.