INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 13.07.2020

teknik-analiz 13 Tem 2020

OPEC+ koalisyonunun tarihi büyüklükteki üretim kısıntılarını azaltmaya yönelik planlarını duyurabilecekleri toplantısı bu hafta gerçekleşecek.

Bu toplantı öncesinde petrol fiyatlarında bir miktar baskı yaşanıyor. Diğer yandan Amerika’nın bazı eyaletlerinde salgının kontrol altına alınma hızının istenilen seviyelerde olmaması, küresel petrol taleplerinde dengenin bozulabileceği endişelerini de beraberinde getiriyor. Bu ortamda bu hafta yapılacak olan toplantı bu sebeple petrol piyasası adına önem arz ediyor. Ek olarak ABD’de petrol sahası hizmeti şirketi olan Baker Hughes’in yayımladığı haftalık veriler takip edildi. Bu verilere göre ABD’nin petrol sondaj kule sayısı bu hafta 4 adet azaldı. Böylelikle petrol sondaj kule sayısı 17 hafta üst üste düşüş gösterdi ve toplam 502 adet azalmış oldu.

Tüm bunlar ışığında Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 43.49 – 44.01 – 45.07 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 42.50 – 41.89 – 41.20 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.