INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 11.09.2020

teknik-analiz 11 Eyl 2020

Geçtiğimiz günlerde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren petrol fiyatları hafta içerisinde bir miktar toparlanma hareketleri gerçekleştirmeye çabaladı. Dün ABD’den gelen ham petrol stokları verisi takip edildi.

Gelen veriye göre Amerika’da ham petrol stokları 2.032M artış gerçekleştirdi. Piyasalardaki beklentiler stokların 1.335M azalabileceği yönündeydi. Gelen veri ile birlikte fiyatlar üzerinde volatilite arttı ve baskı oluştu. Diğer yandan koronavirüs pandemisinde halen kontrolün ele geçirememesi ve vaka sayılarının küresel bazda artış gerçekleştirmesi küresel petrol taleplerine yönelik endişeleri artırıyor. Artan bu endişeler ise fiyatları baskılayan bir başka unsur olarak karşımıza çıkıyor. Genel olarak baktığımızda Asya kanadında talebin azalması, Amerika kanadında otomobil kullanma sezonunun bitmesi ve OPEC+ koalisyonunun daha fazla üretim adımları petrol fiyatları üzerinde baskı unsurları olarak karşımıza çıkıyor.

Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 40.49 – 41.61 – 42.73 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 39.17 – 37.35 – 36.27 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.