INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 09.09.2020

teknik-analiz 9 Eyl 2020

Petrol fiyatlarında kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanıyor. Bu hareketlenmelerin nedenleri arasında asya ekonomilerinde talebin yavaşlaması, OPEC+ koalisyonundan gelen daha fazla üretim ve son zamanlarda yaşanan jeopolitik gelişmeler sayılabilir.

Suudi Arabistan’ın Ekim ayı için petrol fiyatlarını indirmesinin ardından başlayan aşağı yönlü hareketlenmeler, AB ile İngiltere arasındaki ‘anlaşmasız Brexit’ riski ile birlikte devam etti. Bu gelişmelerin üzerine ABD ile Çin arasında gerilimlerin derinleşmesi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile ekonomik ilişkileri azaltmayı istediğini belirtmesi fiyatlar üzerinde baskıları oldukça artırıyor. Bu gevşemeler ile birlikte yaklaşık olarak son 3 ayın en düşük seviyeleri yakınlarında fiyatlanan petrolde, piyasalar Perşembe günü ABD kanadından gelecek olan Ham Petrol Stokları verisini takip edecek. Veri ile birlikte petrol fiyatları üzerinde volatilite artacaktır.

Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 40.38 – 41.67 – 42.73 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 39.17 – 37.35 – 36.09 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.