INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 08.04.2020

teknik-analiz 8 Nis 2020

Piyasalara düşen haber akışlarına göre OPEC+ üyeleri, Perşembe günü gerçekleşmesi beklenen toplantı için davetiyelerini aldılar.

Buna göre üyelerin video konferans şeklinde yapılacak olan toplantısı 9 Nisan Perşembe günü Viyana saatiyle 16:00’da başlayacak. Diğer yandan Suudi Arabistan ile Rusya başta olmak üzere petrol üreticileri, fiyat savaşlarını sonlandıracak arz kısıntısı anlaşmasının şartlarını şekillendirmeye çabalıyor. Anlaşmanın son hali ise Perşembe günü gerçekleşecek olan toplantıda şekilleneceğe benziyor. Sağlam bir anlaşma için ise ABD ile işbirliği isteniyor. Bilindiği gibi ABD Başkanı Trump yıllardır bu grubu yeriyor. Fakat Trump’ın iki enerji devi Rusya ile Suudi Arabistan arasında arabulucu olma çabası OPEC ile işbirliği olabilir mi sorularının oluşmasına neden oldu. Beklentiler Rusya ile Suudi Arabistan‘ın büyük ihtimalle önemli ölçüde arz kısıntısına gideceği yönünde ağırlık kazanmış durumda. Fakat bu anlaşmanın büyük üreticilerin katılımına bağlı olduğu gibi gözüküyor.

Tüm bunlar ışığında brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 36.36 – 39.46 – 45.10 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise 31.36 – 27.95 – 24.60 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.