INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 07.07.2020

teknik-analiz 7 Tem 2020

Petrol kanadında piyasalar Suudi Arabistan’ın hamlesini takip ediyor. Suudi Arabistan, enerji talebindeki toparlanmanın devam etmesi ile birlikte Asya, Amerika ve kuzey Avrupa’ya yönelik Ağustos satışları için petrol fiyatlarını artırdı.

Bununla birlikte Suudi Arabistan, piyasada yeniden dengeyi sağlamak amacı ile diğer ihracatçıları da arz kısıntısına destek verme konusunda cesaretlendiriyor. Diğer yandan Kuveyt Petrol Bakanlığı; sosyal medya üzerinden açıklama yaptı ve beş yıllık aranın ardından, 2020 yılının Temmuz ayı başlangıcı itibari ile Vefra petrol sahasında Suudi Arabistan ile ortak üretimin yeniden başladığı belirtildi. Yaşanan gelişmeler petrol fiyatlarında volatilitenin artmasına neden oldu.

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 42.96 seviyelerinde başlangıç yapan Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 43.85 – 45.07 – 45.79 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 42.08 – 41.20 – 40.01 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.