INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 05.06.2020

teknik-analiz 5 Haz 2020

Son günlerde OPEC+ koalisyonunda anlaşmazlıklar yaşanıyor. Mayıs ayında başlayan arz kısma anlaşması ve küresel petrol taleplerinin beklentilerin üzerinde artması petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmelerin yaşanmasına neden olmuştu.

Fakat son günlerde koalisyonda bir miktar çatırdamalar yaşanıyor. Koalisyonda; üyelerin sözlerini yerine getirmemeleri nedeniyle bir miktar anlaşmazlıklar yaşanıyor. OPEC+ koalisyonu dün yapılması beklenen toplantısından Çarşamba günü vazgeçti. Toplantının ertelenmesinden önce piyasalarda arz kısıntılarının uzatılması ve fiyatların desteklenmesine yönelik olumlu açıklamalar yapılabileceği bekleniyordu. Konuya yakın kaynaklara göre; Rusya ve Suudi Arabistan’ın; Irak’ın sözünü yerine getirmemesi konusunda sabırları taştı. Irak ile birlikte Nijerya ve Kazakistan vaatlerini yerine getirmeyen ülkeler olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte Rusya ve Suudi Arabistan birlikte hareket etmeyen kesimlere karşı sert davranıyor. Yaşanan gelişmeler fiyatlar üzerinde zaman zaman baskı oluşmasına neden oluyor.

Haftanın son işlem gününde Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 41.93 – 43.54 – 45.25 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 38.79 – 36.75 – 34.37 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.