INFO YATIRIM - PETROL TEKNİK ANALİZİ - 04.06.2020

teknik-analiz 4 Haz 2020

OPEC+ toplantısı ile ilgili piyasalara düşen haber akışları takip edildi. Buna göre; OPEC ve diğer üreticilerin petrol kısıntılarının uzatılmasını tartışacaklar ve öne çekilmesi beklenen toplantı, bazı ülkelerin kota taahhütlerine uymamaları nedeniyle henüz kesinleşmiş değil.

Anlaşmada bir değişiklik olmaması halinde petrol üreticisi olan grubun üyeleri Temmuz ayında kısıntılarını gevşetmeye başlayacak. Diğer yandan kaynaklara göre Suudi Arabistan ve Rusya mevcut üretim kısıntılarının 1 ay uzatılması konusunda anlaşmaya vardı. OPEC+ ülkeleri ise üretim kotaları konusunda müzakere ediyorlar. Bu konuda gelebilecek haber akışları volatilite üzerinde oldukça etkili olacaktır. Diğer yandan ABD’den gelen ham petrol stokları takip edildi. Gelen veriye göre geçtiğimiz hafta Amerika’da stoklar … olarak gerçekleşti. Piyasalardaki beklentiler ise verinin 3.038M olarak geleceği yönündeydi. Veri ile birlikte fiyatlarda volatilite arttı.

Tüm bunlar ışığında Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 40.44 – 41.93 – 43.54 seviyeleri direnç noktaları olarak; 38.14 – 36.75 – 34.37 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.