INFO YATIRIM - BIST100 TEKNİK ANALİZİ - 29.11.2019

teknik-analiz 29 Kas 2019

BİST100 endeksinde yatay yönlü bir açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Güne hafif alıcılı seyirde başlayan BİST100 endeksi gün sonunda %1,21 yükselişle 107.126 seviyesinden kapattı.

Haftanın  son işlem gününe girerken küresel piyasalar ABD Senatosu'nun kabul ettiği ve Başkan Trump'ın onayladığı tasarıyla karışık fiyatlamalar  yaşanıyor.

Hong Kong'daki gösterilerde protestoculara uygulanan şiddeti  gerekçe gösteren ABD Senatosu, Çin yetkililerine yaptırım kararı  almıştı. ABD Başkanı Trump, bu yasa tasarısını onayladı. ABD ve Çin  arasında süren ve birinci faz anlaşma olarak adlandırılan müzakerelerin  bu karar sonrası nasıl ilerleyeceğine dair belirsizlik devam ediyor. Senato kararının onaylanması durumunda misilleme yapacağını söyleyen  Çin'den gelecek hamle süreçte belirleyici olacaktır. Ancak piyasalarda  ön anlaşmanın zaten sınırlı olması nedeniyle belirgin bir değişiklik  yaşanmayacağı beklentisi hakim.

Borsa İstanbul tarafında ise hafta  başında Ankara’da S-400’lerin test edilmesinin ardından ABD Dışişleri  Bakanı endişe verici şeklinde açıklama yaparken Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu ise geri adım atılmayacağını söylemişti.

Dün yurtdışında ABD  borsalarının kapalı olması sebebiyle yurtiçinde piyasalar iç dinamiklere  dönerken kur 5,77 seviyesinin altına geriledi. Borsa İstanbul tarafında ise ağırlıklı olarak alıcılı bir gün yaşandı.

Bu hafta 108.000 puan  yakınlarından dönen endeks 105.000 desteğine gelmesinin ardından tekrar  107.000’ün üzerine çıkma çabalarının ön plana çıktığını görüyoruz. TBB  ve finans kuruluşları JCR Avrasya'nın çoğunluk hissesini satın aldı.