INFO YATIRIM - EURUSD TEKNİK ANALİZİ - 09.07.2020

teknik-analiz 9 Tem 2020

Son zamanlarda piyasaların gündeminde Brexit konusu olmaya başladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Almanya Şansölyesi Merkel’i AB’nin uzlaşıya hazır olmaması durumunda, İngiltere’nin bir ticaret anlaşması olmaksızın birlikten çıkmaya hazır olduğu uyarısında bulundu.

Bu konu piyasalar tarafından yakından takip ediliyor ve zaman zaman Euro ve Sterlin varlıkları üzerinde baskı oluşturuyor. Diğer yandan AMB Başkanı Lagarde; Financial Times ile bir mülakat gerçekleştirdi. Lagarde; piyasaları sakinleştiren acil durum teşvikinin ardından bankanın gelecek toplantıda para politikasında değişikliğe gitmeyeceğinin sinyalini verdi.

Lagarde ayrıca; Çok fazla şey yapıldığını, ekonomik verileri dikkatlice değerlendirmek için zamanın olduğunu belirtti. Diğer yandan küresel bazda dolara baktığımızda önemli piyasa paraları karşısında dar bir bantta dalgalı bir seyir izlediği görüldü. Gün içerisinde ekonomik veri bakımından cılız bir seyir var. Piyasalar küresel bazda yaşanabilecek gelişmeleri yakından takip edecek.

EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.14213 – 1.14602 – 1.14937 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.13306 – 1.12627 – 1.12218 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.