INFO YATIRIM - BİST100 TEKNİK ANALİZİ - 25.08.2020

teknik-analiz 25 Ağu 2020

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalar yeni haftaya başlarken yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmadan başladı. Yurt dışında ise Perşembe günü yapılacak olan Fed yıllık sempozyumu izlenecek. Fed Başkanı Jerome Powell para politikası hakkında konuşma yapacak. Yurtiçinde Merkez Bankası'nın sıkılaştırma hamleleri sürüyor. Repoda BİST kotasyonunun azaltılacağı ve BİST repo pazarında yapılan fonlamanın gerektiği zamanlarda azaltılabileceği bildirdi. Geçen hafta politika faizini değiştirmeyerek kısa vadeli faizleri sabit tutan Merkez Bankası, likidite adımlarıyla ortalama fonlama maliyetlerini yükseltmeye devam ediyor. TCMB'nin piyasaya sağladığı ortalama fonlama maliyeti 16 Temmuz'da %7,34'e kadar gerilemişti. TCMB son adımlarıyla fonlama maliyetini %9,52'ye yükseltti. Bu veriler 200 baz puanın üzerinde bir sıkılaştırma anlamına geliyor. TCMB ayrıca geçen hafta reel kredi büyümesi koşullarını sağlayan bankalar için TL ve yabancı para zorunlu karşılık oranlarını da artırmıştı.

Geçtiğimiz hafta içinde 7,40’ı görerek rekor kıran Dolar/TL kuru, ardından 7,20’ye sınırlı düşüş yaşadı. Ancak piyasa beklentilerinin altında kalan doğal gaz keşif haberi sonrası kurun haftaya yeniden 7,38 seviyesine kadar yükseldiğini gördük.

Küresel piyasalarda ekonomik veri akışının zayıf olduğu dün yurtdışı borsalarda yükselişler devam ederken, BİST100 endeksi gün içinde 1.118 puanı görmesinin ardından banka hisselerinde satışlarla birlikte yurtdışı borsalardaki yükselişlere çok ayak uyduramadığı görüldü. Endekste kısa vadede 1.100 seviyesi destek olmakla birlikte bu seviye kırılması durumunda 200 g HO’nın geçtiği 1.072 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.125 seviyesinin üzerinde olabilecek alımlar yükselişi destekleyecektir.