INFO YATIRIM - BİST100 TEKNİK ANALİZİ - 06.03.2020

teknik-analiz 6 Mar 2020

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Çin’de görülen ve tüm kıtalara yayılarak binlerce insanın hayatını  kaybetmesine neden olan coronavirüs, küresel ekonomi üzerinde oldukça büyük etkiler yaratmaya devam ediyor. FED’in ekonomiyi desteklemek için faiz indirimine gitmesi ve diğer merkez bankalarının faiz indireceği  beklentileri piyasaları bu hafta yükseltirken yurt içinde de BİST100  endeksi yeniden 112.000 puanın üzerine çıktı. 5 yıllık risk priminde de  gerileme devam ediyor. Kur tarafında ise 6,25’ten 6,06’ya kadar geri  çekilme yaşandı.

Küresel piyasalar FED’in faiz indirimine gitmesinin  ardından ECB ve BOE’den de faiz indirimi beklenirken Çin ve Japonya’nın  ise mali teşvik paketleriyle piyasaları canlandırması bekleniyor. Yurt  içinde ise dün gözler Erdoğan-Putin görüşmesine çevrildi. Geçen hafta  Suriye rejim güçlerinin saldırısının ardından İdlib konusunda görüşme  kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile dün  Moskova'da bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşmede kısa açıklamalarda bulunan iki lider de bölge güvenliğine vurgu yaptı.

Putin, gelişmelerin Türkiye ve Rusya ilişkilerini zedelememesi için Suriye konusunda tüm alanları ele almamız gerekiyor dedi ve şehitlerimiz için  taziyede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise alınacak kararların ülke ve  bölge güvenliğini rahatlatacağını belirtti. Kritik görüşmeyi bekleyen  piyasalarda son saatte fiyatlamalarla TL kısmi değer kazanımına  girerken, 6,10 seviyesine çıkan Dolar/TL kuru 6,06’yı görmesinin  ardından 6,10’dan işlem gördü. Şimdilik jeopolitik risk unsurlarındaki  belirsizlik toparlanmanın sınırlı kalmasına neden oluyor.

Erdoğan – Putin görüşmesinin yankılarıyla geçen günü endeks gün sonuna gelen kar realizasyonlarıyla %0,94 artışla 111.815 seviyesinden kapattı.

İçeride önemli bir veri akışı bulunmuyor. ABD tarafında ise Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı ön planda olacak.

Endeksin  pozitife devam etmesi durumunda takip edeceğimiz direnç seviyeleri 113.000 – 113.700 – 114.500 olacakken, satışların gelmesi durumunda ise  takip edilecek destek seviyeleri ise 111.300 – 110.500 – 109.700 olacak.