INFO YATIRIM - BİST100 TEKNİK ANALİZİ - 01.10.2020

teknik-analiz 1 Eki 2020

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalarda jeopolitik gelişmeler ile yeni tip coronavirüs aşısı ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin haber akışı gündemin odağında yerini korurken, ABD seçimleri öncesinde başkan adayları arasında sert geçen münazaranın tedirginliği yatırımcıları temkinli olmaya sevk ediyor. Küresel piyasalarda risk iştahının yükselmeye devam ettiği görülüyor.

Yurtiçinde ise döviz kurlarında yaşanan rekor yükselişler nedeniyle sıkılaşma adımları devam ediyor. Dün Cumhurbaşkanı kararı ile 31 Aralık’ta artırılan vergi kesintilerinde indirime gidildi. Döviz ve altın talebindeki artış ile TL mevduatlardaki azalmayı engellemek için artırılan vergi oranları bugün itibariyle yeniden düşürülürken BSMV kesintisi de eski oran olan %0,20’ye çekildi. Normalleşme olarak ifade edilen TL’yi destekleyen adımlarda faiz artışı, swap limitlerindeki güncelleme ve son olarak da mevduat ve döviz-altın işlemlerindeki güncelleme ile TL’deki kayıp durdurulmaya çalışılıyor.

Açıklanan YEP sonrası 7,86’ya yaklaşarak rekor tazeleyen Dolar/TL kuru, 7,76’ya gerileyerek bir miktar düşüş yaşarken dün ise 7,70‘e kadar geriledi. BİST100 endeksi tarafında günün ilk yarısında yukarı yönlü bir seyir izlenirken öğleden sonrada iyimserliğin devam etmesiyle endeks 1.140 puanı da aşarak 1.150 direnç seviyesine yaklaşıldığını görüyoruz. Endekste kısa vadede 1.130 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.200 seviyesinin hedef olmaya devam etmesini bekliyoruz.