INFO YATIRIM - BIST 100 TEKNİK ANALİZİ - 27.09.2019

teknik-analiz 27 Eyl 2019

Güne yatay başlayan BİST-100 endeksi gün sonunda %0,66 yükselişle 101.940'den kapattı.

Piyasalar  bu hafta hareketli bir seyir izledi öncelikli olarak Birleşmiş  Milletler genel kurulu kapsamında liderlerin konuşmalarına odaklanıldı,  özellikle ABD başkanı Trump’ın Çine yönelik açıklamaları önemliydi,  ABD  ve Çin'in ticaret müzakerecilerinin, ticaret savaşını sona erdirecek  bir yol çizmeye başlayıp başlayamayacaklarını belirlemek için yaklaşık  iki hafta içinde Washington'da bir araya gelmeleri bekleniyor.

Diğer  taraftan İngiltere’nin Brexit belirsizliği devam ederken Boris  Johnson’ın bu konuda bir şey yapmaması parlamentonun yeni önlemler  alması konusunda harekete geçmesi bekleniyor, bu gelişmelerinde  yansımasıyla Euro dolar karşısında dün 2019’un yeni düşük seviyesini  gördü.

İçerde ise Haftaya 5,74 seviyesinden düşüşle başlayan USD/TRY  kuru, dün 5,66 yakınında işlem gördü. Bu hafta TL varlıklardaki  değerlenmede ABD-Türkiye ilişkileri etkili oluyor, ayrıca Murat Uysal'ın  açıklamaları sonrası pozitif ayrışmasını sürdüren Türk Lirası, dolar  karşısında değer kazancını sürdürüyor.

BİST-100 endeksi tarafında ise  dün kar realizasyonu vardı. Kısa vadede 101,400 desteği korunabilirse  pozitif seyrin devam etmesini bekleyebiliriz.