INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 28.10.2019

teknik-analiz 28 Eki 2019

Son zamanlarda Amerika’dan gelen ekonomik veriler piyasaları tam olarak tatmin etmiyor diyebiliriz.

Bu tatmin etmeyen veriler sonrası Fed’in bu hafta içerisinde vereceği kararda faiz indirimine gidebileceği beklentileri oldukça arttı. Ek olarak gelen zayıf veriler küresel büyümeye yönelik endişeleri de artırıyor.

Bu endişeler ise piyasalarda güvenli liman taleplerini artırıyor. Güvenli liman talepleri ile birlikte yatırımcılar altına kayarken buda altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmelerin yaşanmasına neden oluyor. Bununla birlikte Fed’in ay sonunda gerçekleştireceği kararda bundan sonrası için neler planladığının merakı oldukça fazla.

Bu konu hakkında az işaretler olsa da piyasalar yakından takip edecek. Hafta içerisinde Amerika’dan ve Euro bölgesinden önemli ekonomik veriler gelecek ve bu veriler altın fiyatlarında volatilitenin artmasına sebep olacaktır. Bunlar dışında Brexit konusundaki gelişmelerde zaman zaman fiyatları hareket ettiren diğer bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm bunlar ışığında XAUUSD’yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1505.85 – 1511.87 – 1519.17 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1500.16 – 1495.78 – 1488.34 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Canlı altın fiyatlarını görmek ve yorum yapmak için tıklayınız.