Enflasyon G20 Ülkelerinin En Büyük Kaygısı

Yazılar 8 Kas 2022

Dünya Ekonomik Forumu'nun 7 Kasım Pazartesi günkü verilerine göre, kontrolden çıkan enflasyon, büyüyen bir borç krizi ve yaşam maliyeti sorunları önümüzdeki iki yıl içinde özellikle G20 ülkeleri için iş yapma konusunda en büyük tehditleri oluşturuyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun Yeni Ekonomi ve Toplum Merkezi tarafından yürütülen Yönetici Görüşü Anketi, enflasyonun uzun zamandan beri görülmeyen seviyelere yükseldiğini ve G20 ülkelerinin üçte birinin yükselen fiyatları en büyük endişeleri olarak belirlemesine neden olduğunu gösterdi.

Dünya çapında merkez bankaları agresif bir para politikası sıkılaştırma yoluna girmiş olsalar da, enflasyonu dizginleme çabaları küresel ekonomiyi resesyona sokma riskini taşıyor.

Mısır'daki COP27'nin ve bu ayın sonunda Endonezya'daki G20 zirvesinin öncesinde gerçekleşen ankete göre dünya, Ukrayna savaşının sonuçlarından yaşam maliyeti krizine kadar daha acil sosyo-ekonomik sorunlarla ilgilenirken, çevresel kaygıların yıllardır ilk kez arka planda kaldığını da gösterdi.

Zurich Insurance'ın grup baş risk sorumlusu Peter Giger, "Net sıfıra geçiş, birçok iş liderinin kısa vadeli gündemlerinde çok aşağılara düştü" dedi.

"Yine de iklim değişikliğinin etkileri hem kısa hem de uzun vadeli."

Artan veri ihlali örneklerine ve teknoloji tabanlı güvenlik tehditlerine rağmen, siber saldırılar ankette en az belirtilen riskler arasında yer aldı.

Bu araştırma Marsh McLennan ve Zürih’in ortaklığıyla yapıldı.