INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 27.11.2019

teknik-analiz 27 Kas 2019

Son günlerde Amerika ile Çin arasındaki ticaret müzakereleri konusunda açıklamalar artış gösterdi.

Geçtiğimiz gün Çin kanadından gelen açıklamalar ile birlikte 1. Safha anlaşmasının çok yakın olduğu belirtilmişti. Dün ise Beyaz Saray danışmanı Conway bu konuda açıklamalar yaptı. Conway; Çin ile ticaret anlaşmasına gerçekten yakın olunduğu, müzakerelerin devam ettiği, ancak zorla teknoloji transferi, fikri mülkiyet hakları hırsızlığı ve yıllık yarım trilyon doları bulan ticaret dengesizliği konularının henüz çözülmediğini belirtti.

Bununla birlikte Fed Başkanı Powell Amerika ekonomisinin büyümesini sürdürmesi konusunda ılımlı beklentisini sürdürürken; faizlerin muhtemel bir süre değiştirilmeyeceğinin sinyalini verdi. Piyasadaki iyimserlik ile birlikte piyasalarda risk unsurlarına ilgi bir miktar artarken, güvenli limanlardan çıkışlar yaşandı.

Aşağı yönlü hareketler gerçekleştiren XAUUSD’de bugün piyasalar Amerika’dan gelecek olan büyüme verisini takip edecek. Amerika’da beklentilerin üzerinde büyüme gerçekleşir ise altındaki aşağı yönlü hareketlenmeleri destekleyebilir.

Tüm bunlar ışığında XAUUSD’yi teknik olarak incelediğimizde yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1462.78 – 1465.91 – 1469.83 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1457.10 – 1449.84 – 1443.17 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

En güncel ve canlı altın fiyatlarını görüntülemek için buraya tıklayınız.