INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 27.05.2020

teknik-analiz 27 May 2020

Küresel bazda ülkelerin ekonomilerini açmaları ve koronavirüs yasaklarını adım adım kaldırmaları piyasalarda bir miktar ılımlı havanın oluşmasına neden oluyor.

Japonya hükümeti de Pazartesi günü ülke çapında uygulanan OHAL kararını sonlandırdığını açıklarken; 1 Haziran’dan itibaren İngiltere’de Açıkhava pazarları ve oto galeriler gibi yerler belirli kurallar çerçevesinde faaliyetlerine tekrar başlayacak. Diğer yandan Amerika ile Çin arasındaki gerginlikler ise derinleşmeye devam ediyor. Son olarak Beyaz Saray’da açıklamalarda bulunan Trump; hafta içerisinde Çinli yetkililere yönelik yaptırım kararının gelebileceğini, hafta sonundan önce Çin konusunda güçlü bir adım atılabileceğini belirtti. Fakat piyasaların dikkati ekonomilerin tekrar açılmasına ağır basınca altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmelerin yaşanmasına neden oldu. Piyasalar küresel bazda yaşanacak gelişmeleri yakından izlemeye devam edecek.

Tüm bunlar ışığında XAUUSD’yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1740.21 – 1763.88 – 1778.66 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1691.74 – 1667.91 – 1643.35 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.