INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 18.09.2020

teknik-analiz 18 Eyl 2020

Hafta ortasında gerçekleşen Fed Eylül ayı toplantısının sonuçları devam ediyor. Fed’den gelen sinyallere göre; Amerika ekonomisinde piyasa yapıcılar daha hızlı bir enflasyona ve istihdamdaki sıçramaya göz yumacağı görüldü.

Ayrıca Fed; ekonomik toparlanmayı desteklemek için elindeki tüm araçları kullanmayı taahhüt etti. Altın Fed’den gelen sinyallerin ardından aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Dolardaki güçlenmenin etkisi altında olan altında yaşanan aşağı yönlü hareketlenmeler ile yaklaşık olarak son haftanın en düşük seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştirdi.

Gün içerisine baktığımızda ise veri yoğun bir gün yaşanmayacak. Piyasalar küresel bazda yaşanabilecek gelişmeleri yakından izleyecek. Bunlarla birlikte koronavirüs pandemisinde vaka sayılarının halen kontrol altına alınamaması piyasalarda bir sorun olarak yer almaya devam ediyor.

Haftanın son işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1962.12 – 1976.35 – 1991.94 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1936.26 – 1922.19 – 1906.28 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.