INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 16.09.2020

teknik-analiz 16 Eyl 2020

Geçtiğimiz haftalarda doların küresel bazda güçlü performansından etkilenen altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmeler sergilenmişti. İçerisinde bulunduğumuz hafta ile birlikte altın yukarı yönlü kademeli hareketler sergiliyor.

Dün Amerika kanadında başlayan FOMC toplantısı bugün akşam saatlerinde sona erecek. FED, toplantı sonrasında faiz oranı kararını açıklayacak. Piyasalardaki beklentiler sıfıra yakın olan faizlerde bir değişikliğe gidilmeyeceği yönünde ağırlık kazanmış durumda. Ardından basın toplantısı düzenlenecek. Fed Başkanı Powell’ın bu basın toplantısında güvercin tonlamasını sürdürmesi bekleniyor. Beklentilerin üzerindeki güvercin tutum, dolarda bir miktar değer kaybı yaşatabilir. Bu da altın fiyatlarında bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeleri destekleyebilir. Faiz oranı kararı TSİ 21:00’da; basın toplantısı ise TSİ 21:30’da gerçekleşecek. Diğer yandan küresel bazda koronavirüs pandemisinde vaka sayılarındaki artışlar küresel risk iştahını azaltıyor. Bu da altının yukarı yönlü hareketlenmelerinin nedenlerinin arasında yer alıyor.

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1971.33 seviyesi karşımıza direnç noktası olarak çıkıyor. Bu seviyenin geçilmesi ile birlikte sırasıyla 1980.57 ve 1990.93 seviyeleri diğer direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise sırasıyla 1948.79 – 1935.67 – 1918.92 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.