INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 16.09.2019

teknik-analiz 16 Eyl 2019

Geçtiğimiz hafta Amerika ile Çin arasında ticaret savaşları konusunda yapılan ılımlı açıklamalar piyasalardaki küresel endişeleri bir miktar azaltmış ve azalan bu endişeler ile birlikte altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmişti.

Fakat altın fiyatları yeni haftaya oldukça hızlı başladı ve yukarı yönlü sert gapli bir açılış ile yeni haftaya merhaba dedi. Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi olan Saudi Aramco’ya yapılan SİHA saldırısı piyasalarda küresel endişeler gerçekleştirdi.

Saldırı sonrası ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo açıklama yaptı ve bu saldırı konusunda direkt İran’ı suçladı. Yaşanan bu gelişmeler gerilimleri artırdı ve piyasalarda güvenli liman algısı oluşturdu.

Bu da altın fiyatlarını yukarı çekti. Hafta içerisinde ise Fed’in toplantısı takip edilecek ve fiyatlarda volatiliteyi oldukça etkileyecektir.

Tüm bunlar ışığında XAUUSD’yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1510.82 – 1526.41 – 1536.08 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1494.15 – 1484.48 – 1475.88 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

En güncel altın fiyatlarını takip etmek ve yorumda bulunmak için tıklayınız.