INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 14.09.2020

teknik-analiz 14 Eyl 2020

Geçtiğimiz hafta küresel bazda doların da güçlü seyrinden etkilenen altın fiyatlarında zaman zaman aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmişti.

Yeni haftaya genel bir bakış açısı ile baktığımızda en önemli konuların başında FED’in Eylül ayı toplantısı geliyor. Federal Açık Komitesi (FOMC) 15 Eylül’de Eylül ayı toplantısına başlayacak ve söz konusu toplantı 2 gün sürecek. Politika yapıcılar 16 Eylül’de faiz kararını açıklayacak ve karar ile birlikte karar metni incelenecek. Sıfır seviyesinin yakınlarında devam eden faiz oranlarında piyasalar bir değişiklik olacağını beklemiyor.

Altının yeni haftaya nasıl başladığına baktığımızda ise yeni hafta ile birlikte bir miktar toparlanma hareketleri yaşadığı görülüyor. Bir diğer önemli konuların başında ise koronavirüs pandemisine yönelik yürütülen aşı çalışmaları var. Ülkeler çapında bu konuda yarış sürerken, son gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili olabilir. Diğer yandan jeopolitik gelişmeler zaman zaman fiyatlar üzerinde volatiliteyi artırıyor. ABD ile Çin arasındaki gerilimler yakından izleniyor.

Yeni haftanın ilk işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1956.84 – 1975.98 – 1991.04 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1928.73 – 1909.54 – 1881.32 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.