INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 08.09.2020

teknik-analiz 8 Eyl 2020

Eylül ayının başları ile birlikte aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren altın fiyatlarında piyasaların dikkati Avrupa hisselerindeki yükselişe çevrildi.

Bu yükselişler ile birlikte ekonomik toparlanmaya ilişkin umutlar arttı ve altın fiyatları hafif düştü. Diğer yandan geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD kanadından gelen tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri ABD’de işgücü piyasasında sıçramanın Ağustos ayında da devam ettiğini gösterdi. Gelen verilerin piyasaları tatmin etmesi dolarda küresel bazda değer kazanımları yaşanmasına neden olurken; altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmeleri destekledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin; toparlanma konusunda ABD Başkanı Trump’ın oldukça memnun olduğunu ve bununla birlikte Trump’ın daha fazla teşvik istediğini belirtti. Piyasalar küresel bazda yaşanacak gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecek. Geçtiğimiz haftalarda artan ABD – Çin gerilimi son günlerde bir miktar gölgede kaldı diyebiliriz. Bu sebeple bu konunun gündemde olmaması küresel risk iştahının da zaman zaman bir miktar artmasına neden olabiliyor.

XAUUSD grafiğini teknik olarak incelediğimizde 1954.48 - 1991.40 - 2015.26 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1909.54 – 1881.32 – 1862.93 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.