INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 07.04.2020

teknik-analiz 7 Nis 2020

Yaklaşık olarak 2 hafta önce altın piyasasında ‘arz sıkışıklığı’ endişeleri oluşmuş ve bu endişeler ile sert fiyatlama hareketleri yaşanmıştı.

Özellikle İsviçre’de altın rafinelerinin kapanması yada üretimlerini azaltmaları ve altın taşıyan uçakların uçuşlarına getirilen sınırlamalar bu endişelerin yaşanmasına neden olmuştu. Fakat İsviçre’de rafinelerin tekrar faaliyete geçmesi ve Trump’ın ABD’de salgının dengelenmeye başladığına yönelik iyimser açıklamaları altın piyasasında sakin seyrin yaşanmasına neden oldu. Diğer yandan son günlerde ABD’den gelen ve kötü anlamda rekorlar kıran ekonomik veriler altının yukarı yönlü hareketlerini desteklemişti ve desteklemeye devam ediyor. Piyasaların ana konusu koronavirüs ve virüsün etkileri olmaya devam ediyor. Bu sebeple gelebilecek güncel haber akışları hareketlenmeleri oldukça artırabiliyor.

XAUUSD’yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1675.44 – 1690.18 – 1703.28 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1642.69 – 1607.49 – 1566.35 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Canlı altın fiyatlarını takip etmek ve yorum yapmak için tıklayınız.