INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 06.07.2020

teknik-analiz 6 Tem 2020

Küresel bazda koronavirüs pandemisinde artan vaka sayıları endişeleri zaman zaman gün yüzüne çıkartıyor. Bu endişeler ise küresel risk iştahını azaltırken, güvenli limanlara olan talebi artırıyor.

Tüm bunlarla birlikte altın fiyatları kazançlarını koruyor. Bu kazançlar ile birlikte altın üst üste dört haftalık kazanç serisini başardı. ABD’de Teksas yaleti ikinci en büyük günlük vaka sayısını geçen hafta açıklamasının ardından halka maske takma zorunluluğu getirdi. Bununla birlikte Florida eyaletinin en büyük yerleşim birimi Miami-Dade sokağa çıkma yasağı uygulayacak.

Tüm bu yaşananlar zaman zaman altında hareketliliği artırıyor. Geçtiğimiz hafta ABD’den gelen aylık istihdam verisi olumlu bir tabloya işaret ederken, haftalık işsizlik maaşı başvuruları virüsün yayılması ile birlikte bazı eyaletlerin yeniden açılma planlarını askıya almaları ile birlikte zıt bir tabloyu gösterdi. Yeni haftaya 1774 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatlarında piyasalar TSİ 17:00’da ABD’den gelecek olan ISM İmalat Dışı Satın Alma Yöneticileri Endeksi verisini takip edecek.

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1779.04 – 1791.24 – 1809.67 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1766.36 – 1756.89 – 1748.23 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.