INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 04.06.2020

teknik-analiz 4 Haz 2020

Küresel bazda ülkelerin ekonomilerini tekrar açmaları ile birlikte piyasalarda artan risk iştahı ile hisse senetleri ralli yaptırıyor.

Bununla birlikte oluşan ılımlı hava altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmelerin yaşanmasına neden oluyor. Diğer yandan ABD Başkanı Donald Trump; ülkede yaşanan protesto gösterilerine şiddet yoluyla karşılık vermesinden dolayı eleştirilerin merkezi haline geldi. Ek olarak Amerika ile Çin arasında gerginliklerde derinleşiyor. Bu konuda gelişmeler yakından takip ediliyor ve fiyatlamalar üzerinde zaman zaman sert hareketlenmelerin yaşanmasına etki ediyor.

Ekonomik verilere baktığımızda ise dün Amerika’dan gelen ADP özel sektör istihdam verisi izlendi. Gelen veriye göre Mayıs ayında ABD’de ADP özel sektör istihdamı 2.76 milyon kişi azaldı. Piyasalardaki beklentiler ise verinin 9 milyon civarlarında azalabileceği yönündeydi. Beklentilerden iyi gelen veri ile birlikte dolarda toparlanma yaşanırken, altın fiyatları aşağı yönlü baskılandı.

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1719.17 – 1743.47 – 1764.46 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1690.77 – 1667.91 – 1642.07 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Canlı altın fiyatlarını görmek için tıklayın.