INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 03.03.2020

teknik-analiz 3 Mar 2020

Altın fiyatlarında Cuma günü görünen sert satış dalgasının ardından yeni haftada fiyatlarda bir miktar kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşiyor.

Bu satışın nedeni olarak yatırımcıların diğer piyasalardaki kayıplarını kapamak amacıyla gerçekleştirdiği satışlar olarak gösterilebilir. Küresel bazda baktığımızda korona virüs salgını gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

Virüsün başka ülkelerde ilk vakalarının çıkmaya devam etmesi ve can kayıplarının Çin dışında ki ülkelerde de gerçekleşmesi endişelerin sürmesine neden oluyor. Haftaya genel bir bakış açısı ile baktığımızda Cuma günü Amerika’dan gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi en dikkat çeken ekonomik verilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Açıklanacak olan bu veri ile birlikte FED’in atabileceği adımlar hakkında ipuçları daha da artabilir.

Diğer yandan OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) koronavirüs nedeniyle bu yıl için küresel büyüme tahminini %2.9 seviyesinden %2.4 seviyesine düşürdü. Bu seviye ise 2009 yılından itibaren en düşük seviye olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm bunlar ışığında XAUUSD’yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1610.92 – 1631.27 – 1656.86 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1584.27 – 1561.87 – 1535.43 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Altın fiyatlarını görmek ve yorum yapmak içni tıklayınız.