INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZİ - 02.04.2020

teknik-analiz 2 Nis 2020

Geçtiğimiz günlerde Çin’den gelen ekonomik veriler piyasalarda bir miktar Çin ekonomisinin iyileşme işaretleri gösterdiği izlenimi yaratmıştı.

Bu izlenimler piyasaları az da olsa umutlandırırken altın fiyatlarında bir miktar geri çekilmelerin yaşanmasına neden olmuştu. Bununla birlikte yatırımcıların diğer piyasalarda sert satış nedeniyle teminat tamamlamaları için nakte ihtiyaçları olmuş ve bu ihtiyaç altın satışlarını tetiklemişti. Altın fiyatları tüm bu etkiler ile iki haftayı aşkın sürenin en sert düşüşleri sonrasında koronavirüs endişelerinin derinleşmesi ile birlikte bir miktar toparlanma hareketleri gerçekleştirmeye çalışıyor.

ABD Başkanı Trump’ın geçtiğimiz günlerde ‘çok zor 2 haftanın’ beklendiğini açıklaması virüs endişelerinin de artmasına zemin hazırladı. Piyasalar küresel çapta yaşanacak gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecek. Diğer yandan gün içerisinde ABD’den gelecek olan veriler izlenecek. Bu veriler arasında İşsizlik Haklarından Yararlanma ve Fabrika Siparişleri volatiliteyi artırabilir. Veriler sırasıyla TSİ 15:30 ve 17:00’da açıklanacak.

Tüm bunlar ışığında XAUUSD’yi teknik olarak incelediğimizde yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1596.02 – 1639.16 – 1670.68 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1561.20 – 1536.07 – 1518.47 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Canlı altın fiyatlarını takip etmek için tıklayınız.