INFO YATIRIM - ALTIN TEKNİK ANALİZ - 28.08.2019

teknik-analiz 28 Ağu 2019

İki ileri bir geri ilerleyen Ticaret Savaşları altın fiyatlamalarında volatiliteyi oldukça etkiliyor.

Hafta başında Amerika ile Çin arasında gümrük vergileri adımları ile restleşmelerin yaşanması altın fiyatlarına yansımış ve yukarı yönlü sert hareketlenmeler oluşmasına neden olmuştu. Son günlerde gerilimler azaldı ve altında bir miktar geri çekilmeler gerçekleşti.

Fakat bu konunun yakın zamanda çözülme ihtimallerinin az bulunması küresel piyasalarda ‘risk’ unsurunun oluşmasına ve kalıcı olarak kalmasına neden oluyor. Bu risk unsurları ile birlikte yatırımcılarda güvenli liman talepleri oluşuyor ve zaman zaman altına kaçışlar yaşanıyor.

İki kanattan gelen açıklamalar fiyatlamalara sert etki yaşatıyor. Donald Trump’un G-7 zirvesi sonunda Çin’e karşı ılımlı mesajlar vermesi bir miktar tansiyonu düşürse de genel olarak bu konu bir ‘sorun’ olarak kalmaya devam ediyor.

Perşembe günü Amerika’dan gelecek olan büyüme verisi fiyatlamalara etki edebilir.

Tüm bunlar ışığında XAUUSD’yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1544.60 – 1552.56 – 1574.65 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1524.89 – 1508.23 – 1490.43 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.