INFO YATIRIM - NATGAS TEKNİK ANALİZİ - 07.02.2020

teknik-analiz 7 Şub 2020

Yaklaşık 3 haftadır 2.00 seviyesinin altında fiyatlamalarına devam eden natgasda piyasalar dün Amerika kanadından gelen doğal gaz stoklarına çevrildi.

Doğal gazın en büyük üreticisi olan Amerika’dan gelen veriye göre geçtiğimiz hafta doğal gaz stokları…. Olarak gerçekleşti. Gelen veri ile birlikte natgas’da volatilite arttı. Piyasalardaki beklentiler ise verinin -129B olarak gerçekleşeceği yönündeydi. Haftanın son işlem gününe başlarken natgasın haftayı hangi seviyede kapatacağı merakla bekleniyor. Uzun süredir zayıf bir performans izleyen doğal gaz toparlanma hareketlerine başlayacak mı piyasalar merak ediyor.

Natgas grafiğini teknik olarak incelediğimizde yukarı yönlü toparlanmalarda ilk olarak 1.901 seviyesi karşımıza direnç noktası olarak çıkıyor. Bu seviyenin kırılması ile birlikte sırasıyla 1.977 – 2.102 seviyeleri diğer direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise ilk olarak 1.806 seviyesi destek noktası olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması ile birlikte sırasıyla 1.690 – 1.620 seviyeleri diğer destek noktaları olarak takip edilebilir.