INFO YATIRIM - EURUSD TEKNİK ANALİZİ - 01.10.2020

teknik-analiz 1 Eki 2020

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde dün Frankfurt’ta gerçekleştirilen bir konferansta açıklamalarda bulundu. Bu açıklamasında Lagarde; enflasyonun geçici olarak hedeflenen seviyenin üzerine çıkmasına izin vermeyi hedefleyen Fed tarzında bir stratejinin incelemeye değer olacağını, böyle bir stratejinin para politikasının ekonomiyi dengeleme kapasitesini güçlendirebileceğini belirtti.

Diğer yandan Amerika kanadından gelen büyüme verisi izlendi. Gelen veriye göre ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yıllıklandırılmış olarak %31.4 oranında küçülme yaşadı. Veri piyasalardaki beklentilere paralel olarak geldi. Bununla birlikte ABD’de özel sektör istihdamı Eylül ayında 749,000 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Piyasalar bu veri sonrasında Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini merakla beklemeye başladı. Kasım ayında ABD’de yapılacak Başkanlık Seçimi öncesindeki bu son istihdam verisi yakından incelenecek. Gün içerisinde piyasalar 12:00’da Euro bölgesinden gelecek olan işsizlik oranı verisini izleyecek. 13:00’da ise Avrupa Liderler Zirvesi yakından takip edilecek.

İçerisinde bulunduğumuz hafta da zayıf bir performans sergileyen EURUSD paritesini teknik olarak incelediğimizde seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.