INFO YATIRIM - EURUSD TEKNİK ANALİZİ - 28.02.2020

Piyasalar dün Euro bölgesinden gelen ekonomik güven endeksi verisini takip etti.

Gelen veriye göre Euro bölgesi ekonomi güven endeksi Şubat ayında 103.5 seviyesine yükseldi. Beklenilenin aksine yaşanan bu yükseliş, İtalya’nın virüs salgınından etkilenmesinden önce bölge ekonomisinin kalkmaya başladığının işaretini verdi.

Son günlerde toparlanma hareketlenmeleri gerçekleştiren EURUSD paritesinde dün ABD’den gelen hareketlenmeler takip edildi. ABD’li sağlık otoritelerinin kaynağı belli olmayan ilk korona virüs vakasını tespit ettikleri açıklamasının ardından değer kayıpları yaşayan dolardan destek alan EURUSD paritesi toparlanma hareketlerini gerçekleştirdi. Vaka açıklaması öncesinde Amerika Başkanı Donald Trump endişeleri azaltmak için konuşma gerçekleştirmiş olsa da söz konusu vaka açıklamasının ardından virüsün uluslararası ölçekte yayılması endişeleri küresel bazda piyasalar üzerinde büyük baskı oluşturdu.

Gün içerisinde piyasalar Almanya’dan gelecek olan İşsizlik Oranı Değişimi verisini takip edecek. Veri TSİ 11:55’te açıklanacak. TSİ 16:00’da ise Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi Euro varlıkları üzerinde volatiliteyi artıracaktır.

EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.10130 – 1.10909 – 1.11688 seviyeleri direnç noktaları olarak; gevşemelerde ise 1.09559 – 1.09251 – 1.08952 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.