INFO YATIRIM - EURUSD TEKNİK ANALİZİ - 14.10.2019

teknik-analiz 14 Eki 2019

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi geçtiğimiz Cuma günü İtalya’nın Milano kentinde bir etkinlikte konuşma gerçekleştirdi ve piyasalar bu konuşmayı takip etti.

Bu konuşmasında Draghi; Euro bölgesindeki hükümetlerin ekonomilerini desteklemek için para musluklarını açmalarının AMB’nın faiz oranlarını daha erken zamanda artırmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

Ek olarak Draghi AMB’nın 20 milyar Euroluk yeni tahvil programını açıklaması ve mevduat faizini düşürmesine yönelik eleştiriler konusunda konuştu. Draghi; Euro bölgesinde daha aktif bir maliye politikası, toplumun bazı kesimleri ve bazı aracı kurumlar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu farkında oldukları politikalarının daha hızlı şekilde düzeltilmesinin mümkün hale getireceğini belirtti.

Bununla birlikte geçtiğimiz hafta Cuma günü Almanya’dan gelen enflasyon verisi takip edildi. Gelen veriye göre Almanya’da Tüfe geçtiğimiz ay geçen yılın aynı ayına kıyasla %1.2 oranında arttı. Yıllık enflasyonun ise AMB’nın hedefinin oldukça altında gelmesi oldukça dikkat çekti.

Gün içerisinde TSİ 12:00’da Euro bölgesinden gelecek olan Sanayi Üretimi verisi takip edilecek.

Tüm bunlar ışığında EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.10533 – 1.11100 – 1.11580 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.09987 – 1.09676 – 1.09047 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.