INFO YATIRIM - EURUSD TEKNİK ANALİZİ - 06.03.2020

teknik-analiz 6 Mar 2020

Hafta içerisinde Euro bölgesinden gelen PMI verileri takip edilmiş ve veriler beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleşmişti.

Gün içerisinde ise sabah saatlerinde ilk olarak Almanya’dan gelecek olan Fabrika Siparişleri verisi takip edilecek. Veri TSİ 10:00’da açıklanacak. Diğer yandan günün ve haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri Amerika’dan gelecek. TSİ 16:30’da gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi küresel bazda hareketliliği oldukça artıracaktır. Ek olarak TDİ verisi ile birlikte gelecek olan İşsizlik Oranı ve Ortalama Saatlik Kazançlar verisi; Tarım Dışı İstihdam verisi ile birlikte değerlendirilip ABD ekonomisi hakkında ipuçları aranacak. Bilindiği gibi Salı günü Fed faiz oranında ‘sürpriz’ şekilde indirim yaptığını açıklamıştı ve bu açıklama EURUSD paritesine destek sağlamıştı.

Küresel bazda koronavirüs nedeniyle merkez bankalarından genişlemeci adımlar gelebileceği beklentileri artıyor. Fakat Avrupa Merkez Bankası’nın bunun için alanı bir miktar kısıtlı diyebiliriz. Bu sebeple bölgeden gelen haber akışları yakından takip ediliyor.

EURUSD paritesini teknik olarak incelediğimizde yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.12824 – 1.13442 – 1.14102 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.12103 – 1.11010 – 1.10380 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.