INFO YATIRIM - EURUSD TEKNİK ANALİZ - 29.08.2019

teknik-analiz 29 Ağu 2019

Euro bölgesinde son zamanlarda gündem İtalya’da süren hükümet krizi. Son yaşanan gelişmeler ile birlikte İtalya’da yeni hükümetin kurulacağına yönelik iyimserlik oluştu.

Demokratların Liderinin başbakanlık için resmi olarak Giuseppe Conte’yi destekleyecek olması uzlaşma yolunun açık olduğu izlenimini verdi.

Bununla birlikte Beş Yıldız Hareketi ve Demokrat Parti yeni yönetimde kilit rollerdeki bakanlıklar konusunda fikir ayrılığı yaşamaya devam ediyor. Fakat koalisyon iyimserliği ile İtalya’da 10 yıl vadeli tahvilin faizi rekor düşük seviyelere geriledi.

Bununla birlikte hafta başında Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı’nın negatif faiz uzun süre devam edecek açıklaması Euro üzerinde negatif seyir oluşturmuştu.

Gün içerisine baktığımızda ise Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya’dan gelecek olan İşsizlik Oranı Değişimi verisi takip edilecek.

Ülkeden son gelen veriler piyasaları tam olarak tatmin edemedi. Bu sebeple verinin beklentilerden iyi gelmesi Euro üzerinde değer kazanımları yaşatabilir.

Tüm bunlar ışığında EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.11045 – 1.11291 – 1.11613 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.10606 – 1.10252 – 1.09481 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.