INFO YATIRIM - EURUSD TEKNİK ANALİZ - 28.08.2019

teknik-analiz 28 Ağu 2019

Euro kanadında İtalya ‘sorunu’ devam ediyor. Dün Beş Yıldız Hareketi; Conte’nin Başbakan kalması taleplerinin kabul edilmediği sürece Demokrat Parti ile daha fazla toplantı yapılmayacağını açıkladı.

Bu gelişme ise erken seçim ihtimallerini azaltırken Euro’nun üzerindeki baskıları bir miktar azalttı.

Bununla birlikte Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis De Guindos’un açıklamaları takip edildi. Guindos; faizlerin uzun süre düşük kalacağını, güçlü para politikası uygulamak için diğer bilgi kaynaklarına da bakılması gerektiğini belirtti.

Ek olarak Guindos; para politikalarının veriye bağımlı olduğunu, piyasaya bağımlı olmadığını, sadece finansal piyasalara ve uzmanlara değil aynı zamanda genel halka da bakarak kararların bir çok bilgi kaynağına dayandığından emin olmak zorunda olunması gerekildiğini sözlerine ekledi. Bu açıklamalar Euro’yu bir miktar gevşetti.

Tüm bunlar ışığında EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.11016 – 1.11291 – 1.11613 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.10606 – 1.10252 – 1.09481 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.