INFO YATIRIM - EURUSD TEKNİK ANALİZ - 22.08.2019

teknik-analiz 22 Ağu 2019

Dün akşam saatlerinde Amerika kanadında Fed tutanaklarının yayınlanması EURUSD paritesinde anlık volatilitenin artmasına neden oldu.

Tutanaklar ile birlikte ilk etapta yukarı yönlü hareketlenen parite ardından eski seviyesine doğru hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bununla birlikte Almanya’nın 30 yıl vadeli tahvil satışına ise zayıf talepler gerçekleşti.

Küresel piyasalardaki son zamanlardaki işleyiş ile birlikte bilindiği gibi Avrupa’da faizler sıfırın altına indi. Bu da Almanya gibi ülkelerin tahvil arzındaki taleplerin azalmasına neden oldu.

Diğer yandan İtalya’da yaşanan hükümet krizi yakından takip ediliyor. İtalya Başbakanı Conte’nin istifa edeceğini açıklamasının ardından piyasaları neler bekleyecek ve yaşanan gelişmeler Euro varlıklarını nasıl etkileyecek yakın zamanda görülecek.

Gün içerisinde TSİ 14:30’da Avrupa Merkez Bankası’nın en son gerçekleştirdiği para politikası toplantısının tutanakları yayınlanacak. Bu toplantıda beklentiler dahilinde faiz oranları değişmemişti.

Tutanaklarda yetkililerin önümüzdeki günler için neler planladıklarının ipuçları aranacak.

EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.11079 – 1.11327 – 1.11613 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.10763 – 1.10670 – 1.10297 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.