INFO YATIRIM - EURUSD TEKNİK ANALİZ 02.09.2019

teknik-analiz 2 Eyl 2019

Euro bölgesinde son zamanlarda İtalya’da yaşanan hükümet krizi takip edilmiş ve bu kriz Euro varlıkları üzerinde baskıların artmasına neden olmuştu.

Geçtiğimiz hafta İtalya Cumhurbaşkanı’nın hükümet kurma görevini Conte’ye vermesi ile birlikte erken seçim gerginliği ortadan kalkmış ve koalisyon iyimserliği ile birlikte Euro üzerindeki baskı azalmıştı.

Bununla birlikte Brexit süreci sterlin’i baskıladığı gibi Euro üzerindeki baskısını da sürdürüyor. İngiltere’nin AB’den ayrılma tarihi 31 Ekim ve süre gittikçe daralıyor. Her ne kadar az bir zaman kalmış olsa da ‘nasıl’ ayrılacağını netlik kazanmaması para birimlerinde baskı oluşturuyor.

Cuma günü bu konuda AB Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva açıklama yaptı. Andreeva; AB’nin tutumunda değişiklik olmadığını, öncelikli olarak İngiliz hükümetinden ayrılık anlaşması ile uyumlu olacak somut teklifler beklediklerini, teknik müzakerelerin yoğunlaşacağını belirtti.

Gün içerisinde piyasalar Almanya ve Euro bölgesinden gelecek olan PMI verilerini takip edecek. Avrupa Merkez Bankası’nın 12 Eylül toplantısı öncesi bölgeden gelecek olan her veriden ipuçları toplanacak.

Tüm bunlar ışığında EURUSD paritesinde 1.10252 – 1.10605 – 1.11093 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.09481 – 1.08773 – 1.08141 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.