GÜN İÇİ BİLDİRİM - USDJPY TEKNİK ANALİZİ - 11.09.2019

teknik-analiz 11 Eyl 2019

USDJPY iki günlük kazanma süresini uzattı, altı haftanın en yüksek seviyesine geldi.

Analizlere göre; 107.00'ye doğru anlamlı bir geri çekilme hala bazı yeni yükseliş pozisyonları başlatmak için bir fırsat olarak görülebilir ve söz konusu direnç sınır değerinin yakınında daha da aşağı inmeye yardımcı olmalı. Eğer kırılırsa agresif tekniklerin tetiklenebileceği 106.70 bölgesi yakınında 106.00 dolar seviyesinin test edilmesine doğru kaymayı hızlandırmak için pariteyi satışa açık hale getirmeli.

Küresel büyümenin hız kazanması beklenenden uzun sürdüğü için, BOJ (Bank of Japan) gelecek hafta negatif bölgelere oranlarını daha da düşürmek için baskı altında hissedebilir.

JPY karşıtı risk etrafında yükseliş baskısı kazanıyor ve artıyor gibi gözüküyor. Parite, 24 Nisan ve 1 Ağustos arasında en yüksek seviye olan, şu an 108.07 seviyesindeki, Dovish BOJ beklentilerinin izniyle ve hisse senetleri kalmaya devam ederse, trend çizgisinin direncine meydan okuyabilir .

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Perşembe günü beklenenden daha az ses çıkarır ve hisse senetlerini daha düşük seviyelere gönderiyorsa Japon Yen teklifleri bulabilir.