ÜLKELERE GÖRE KRİPTO PARA ARAMA HACMİ HARİTASI YAYIMLANDI

haber 18 Haz 2020

Blockchaincenter.net; Bitcoin, Ethereum ve XRP dahil olmak üzere en popüler 10 kripto para birimi için ülkelere göre arama hacmini görselleştiren etkileşimli bir harita yayınladı.

Google Trends'ten gelen verileri kullanan Blockchaincenter.net, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan BTC'nin %80,8'lik bir oranla dünyanın en çok aranan kripto parası olmaya devam ettiğini söylüyor. Fakat Blockchaincenter'a göre, arama hacmi sıralamasının piyasa değeri sıralamasıyla zorunlu bir paralellik göstermiyor.

Bitcoin Arama Hacminde Zirvede

Bitcoin'i arama hacminde %13,7 ile Ethereum (ETH) izliyor. Ripple XRP ise %7.7 ile üçüncü sırada. Diğer 7 altcoin için dünya çapında yapılan arama hacmine bir göz atalım:

• Litecoin (LTC): % 4.7
• Bitcoin Cash (BCH): % 2,7
• IOTA (IOTA): % 2,5
• Monero (XMR): % 2.1
• TRON (TRON): % 1.8
• Dogecoin (DOGE): % 1.8
• Cardano (ADA): % 1.5

Bitcoin'i en çok aratan ilk 3 ülke; Kenya (%94,79), Brezilya (% 92,6) ve Şili (% 89,8). Ethereum'u en fazla aratan ülkeler; Sırbistan, Rusya ve Güney Kore. XRP'yi en fazla aratan ülkeler; Güney Kore, Japonya, İrlanda, Slovenya ve Avustralya. Doğu Avrupa'daki ülkeler, yani Ukrayna, Rusya ve Sırbistan, altcoinlerle daha çok ilgileniyorlar.

Dünya çapında kripto para arama oranları

Türkiye Kripto Para Arama Hacmi

Türkiye'de de ilk sırayı Bitcoin çekerken Dogecoin'in de son sıradan giriş yaptığını görüyoruz.

Kripto Paralara Dair Bazı İlginç Gözlemler


Blockchaincenter.net'in websitesinde yer alan bilgilere göre, Bitcoin tüm ülkelerde açık ara en çok aranan kripto para konumunda. Kripto paraların piyasa değeri sıralaması ise arama hacmi sıralamasıyla paralel değil. Örneğin, Dogecoin piyasa değeri olarak ilk 30'da olmasa da en çok aranan kripto para birimlerinde ilk 10'un içinde yer alıyor. Bununla birlikte, Bitcoin'in Güney Amerika'da zirve yaptığı görülüyor. Güney Amerika'dan tam 4 ülke Bitcoin Maximalist listesinde ilk 10'a girdi. Asya kıtasının altcoinlere daha eğilimli olduğu bulunurken Almanya'nın Ethereum'dan çok IOTA'ya ilgi gösteren tek ülke olduğunu görüyoruz.

Kripto para fiyatlarını takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Kaynak: Blockchaincenter.net